Priesteres van het Orakel
Brug naar jouw antwoorden op het pad van vrijheid

Hier ben ik geweest

De tekst van HIM - Play Dead aan de muur van m'n slaapkamer, overleven...
Hier sta ik nu: Zingend over straat dat ik van mezelf houd.

Een sister deelde over de strugles van haar kleindochter; het alleen en onbegrepen voelen. Ik ben daar ook geweest, ik tekende dat ik naar mijn overleden oma toe wilde, aan de muur hing mijn overlevingstactiek, m'n ogen zwart opgemaakt. Altijd wel een sprankje van mezelf aan kleur, maar vooral verdoofd door emoties.
En nu kan ik vanuit de bodem van mijn hart zeggen dat ik van mezelf hou. Gisteren schreef ik zelfs voor het eerst, vanuit zachtheid, dat ik het waard ben! (#trotsopmezelf!) Ik voel dat ik dat eigenlijk altijd heb gedaan. Ik ga zingend en dansend over straat en sta voor wie ik ben. Ik durf kwetsbaar te zijn en ik durf alles te voelen. Zijn er nog uitdagingen? Uiteraard! Steeds een laagje dieper, steeds meer puur wie ik ben.

Wat ik hiermee wil zeggen is dit:
"Lieve jonge mensen in de leeftijd die ik toen had: je bent niet alleen, ik ben er ook geweest. Je doet het goed. Blijf expressie geven aan wat er in je gebeurd, via make-up, kleding, zang, schilderen, muziek en alle vormen van expressie die ik niet kan bedenken maar jij wel! Je komt er wel schat, echt waar."
"En lieve ouders, grootouders, verzorgers, geen zorgen, het komt goed. Het enige wat je hoeft te doen is aanwezig zijn, getuigen te zijn van het proces van je kind. Het komt goed, hij of zij komt er echt wel."

With love

HIM - Play Dead


Maghen Trainor - I Love Me