Priesteres van het Orakel
Brug naar jouw antwoorden op het pad van vrijheid

Sensualiteit

Sensualiteit is seks. Een veel gezien perspectief.

Wanneer sensualiteit ter spraken komt als weg van heling bij iemand met een seksueel misbruikverleden is dat best even een klap. Hoe kan dat gene wat ooit zo schadelijk is geweest mij nu helen?!
Het kwam naar voren in het orakel dat ik laatst deed voor iemand. Het deed mij realiseren dat we het woord sensualiteit mogen ontleden en mogen beginnen bij de kern.
Sensualiteit staat in verbinding met het woord senses, Engels voor zintuigen.
Oftewel; sensualiteit gaat over ervaren met je zintuigen, en ik voel dat het daarbij om genot gaat. Genieten van wat je ervaart met je zintuigen.

Intens genieten van muziek bijvoorbeeld of de geluiden in de natuur.
Intens genieten van de geur van rozen of van die lekkere taart in de oven.
Intens genieten van de warme wind die je huid streelt.
Intens genieten van het prachtige kunstwerk dat je hebt gecreëerd.
Intens genieten van die braam die je tegen komt tijdens een prachtige wandeling.
Intens genieten van de energie die je ervaart op jou favoriete plek.

Het is allemaal sensualiteit. En ja sensualiteit is óók verbonden met seks. Het is heerlijk om de tijd met elkaar te nemen en alle zintuigen van elkaar wakker te maken door massage en een chocolade aardbei. Door het licht te dimmen en kaarsen te branden. Hoe wakkerder je zintuigen zijn hoe dieper je je kunt verbinden.
Maar dan moet het wel veilig zijn om wakkere zintuigen te hebben. En dat begint bij jezelf. Vertrouwd worden met jezelf wanneer je zintuigen wakker zijn. Door bijvoorbeeld in de natuur heel bewust die wind op je huid te voelen en daarvan te genieten. Door met je ogen dicht intens te genieten van de smaak van je lievelingschocolade.
Sensualiteit is meer dan alleen seks. Eigenlijk is het leven. Leven ten volste.

With love