Priesteres van het Orakel
Een brug naar  antwoorden 

Laat je leiden door toeval

Al een tijdje ervaar ik dat het beeld dat we als maatschappij van een gezin hebben gecreëerd op zn zachtst gezegd, uit balans is.
Als ouders vragen we echt zo veel van onszelf dat het meeste wat we doen maar half lukt.
Ik zie om me heen en ervaar het zelf, dat het uitputtend kan zijn. Als ouder zie ik dat kinderen gewoon veel aandacht nodig hebben. Dan kunnen ze in hun eigen tempo hun ontwikkeling doorlopen.
Echter is er een huishouden bij onderhouden ook veeleisend.
Je werk juist willen uitvoeren is vrij vermoeiend.
Je relatie zou je ook graag leuk willen houden
En niet te vergeten tijd voor zelfzorg en zelfliefde.
Ik wilde er al een tijdje over schrijven, maar de woorden kwamen niet.
Nu ben ik dit boek aan het lezen, 7 jaar geleden las ik het ook, en lees ik dit stukje en stromen woorden.
Terug naar de eenheid wordt vaak geroepen in de 'spirie-wirie-wereld'. Soms geeft het me de kriebels, maar nu begin ik er beeld van te krijgen.

Volgens mij mogen we meer samen gaan doen. Het is geen schande dat de vloer ranzig is als je jonge kinderen hebt rond lopen, misschien heb je wel een buurvrouw van een jaar of 18 waarmee je het goed kunt vinden die met liefde je vloer komt schoonmaken
Ik heb een prachtige stap gemaakt door naar Portugal te gaan, het was tijd, ik verlangde ernaar met alles in mijn wezen. Maar zelfs dan ontspring ik de dans van rauw niet. Rauw omdat ik hier niet mn tribe fysiek dichtbij heb om mij met fysieke dingen te kunnen helpen.

Mijn vloer is vies,
De vaat moet nog opgeruimd,
Er staan nog dozen onuitgepakt in de garage,
Ik zou willen dat ik me kan opsplitsen om alle kinderen van ons gezin de aandacht te kunnen geven die ze verdienen en waarvan ik zie dat ze die nodig hebben, maar dat lukt me niet.
En tijd voor elkaar, zelfzorg en zelfliefde maken is de grootste uitdaging van het moment. Terwijl het eigenlijk de meest belangrijkste is want vanuit een leeg vat kan ik niet putten.
Don't get me wrong, dit is geen hulpvraag, dit is eerder een oproep vol verlangen naar openheid en taboedoorbrekend de 'vuile was' buiten hangen. Zodat we elkaar steeds meer kunnen aanvullen. Zodat we steeds beter gaan ervaren wanneer we naar voren mogen stappen of juist naar achter.

With love